Van 1 maart tot 5 april kan je in Lovenjoel terecht in de White House Gallery voor de tentoonstelling van Sarah Westphal en Stefan Serneels.

Sarah Westphal

Deze in Duitsland geboren kunstenares woont en werkt in Belgie en Duitsland. In haar werk onderzoekt Sarah Westphal de relatie tussen personen, voorwerpen en hun omgeving.

Centraal staat de vraag naar hoe eigenschappen van ruimte en architectuur bijdragen tot onze menselijke belevenis. Hoe worden we fysiek en psychisch beïnvloed door een locatie? Hoe nemen we de wereld rondom ons waar?

Hoe verwijst een ruimte naar vorige bewoners? Wat vertelt een voorwerp over haar gebruikers? Welke sporen zijn er achtergelaten en welke verhalen kunnen uit de gelaagde geschiedenis van oppervlakten en afdrukken of de stoffelijkheid van een ruimte afgelezen worden?

Stefan Serneels

Stefan Serneels werd geboren in 1968 in Wilrijk. Serneels' werk is een dramatisch donkere onderwereld, die het licht enkel ziet door de uitsparingen op het witte blad.

Een gecreëerde onderbewuste realiteit vol vertekende perspectieven en surrealistische gedaanten. Een huiselijke horror, waarbij objecten vaak een repetitieve hoofdrol als subject innemen.

Het moet gezegd dat Serneels bijna een artistieke aanhanger van de psychoanalyse zou kunnen zijn. Een beeldanalist van zijn eigen onderbewuste, een intuïtieve kunstenaar van het getekende onbewuste.